rezerwacje: 22 781 88 47

MENU NOWE

LUNCH DNIA 9-13.11.2020

ZESTAW – 22 zł


Poniedziałek 9 listopada 2020

  • Zupa – 7 zł

    • Krem z dyni z grzankami
    • Rosół z makaronem

    Drugie danie – 18 zł

    • Sztuka mięsa w sosie chrzanowym, kopytka, buraczki na ciepło
    • Placki ziemniaczane, leczo warzywne

Wtorek 10 listopada 2020

    • Zraz drobiowy z pieczarkami w sosie pieczeniowym, ryż, surówka z selera
    • Naleśniki ze szpinakiem, sos czosnkowy

      Zupa – 7 zł

      • Zupa ogórkowa
      • Rosół z makaronem

      Drugie danie – 18 zł

Czwartek 12 listopada 2020

  • Zupa – 7 zł

    • Zupa grzybowa
    • Rosół z makaronem

    Drugie danie – 18 zł

    • Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta zasmażana
    • Makaron pene z łososiem w sosie serowym, mix sałat w vinaigrette

Piątek 13 listopada 2020

  • Zupa – 7 zł

    • Zupa pomidorowa z makaronem
    • Rosół z makaronem

    Drugie danie – 18 zł

    • Ryba po grecku, ziemniaki, Colesław z włoskiej kapusty
    • Pierogi z mięsem i okrasą , Colesław z włoskiej kapusty

Smacznego

Przekąski /starters/


Befsztyk tatarski z marynowanymi borowikami i jajkiem przepiórczym– 28 zł
/ Steak tartar with pickled mushrooms (boletuses) and quail eggs /

Czas oczekiwania około 15 minut /The waiting time about 15 minutes

Zupy /Soups/


Rosół z makaronem domowym – 14 zł
/Broth with homemade noodles/

Krem z dyni z serem lazur – 16 zł
/pumpkin cream with azure cream/

Żurek z grzybami leśnymi z gałką ziemniaków i prażonym bekonem – 18 zł
/Traditional Polish sour soup with potatoes and crispy bacon/

Czas oczekiwania około 20 minut / The waiting time about 20 minutes

Sałaty /Salads/

Z kurczakiem – sałata rzymska, avocado, czerwona cebula, pomidorki cherry, vinegret na bazie mango, grzanki – 25 zł
/Salad with chicken – romaine lettuce, avocado, red onion, cherry tomatoes, mango based vinaigrette, croutons/

Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM – sałata rzymska, rukola, kapary, czerwona cebula, pomidorki cherry, oliwki, vinegret, grzanki – 25 zł
/Salad with smoked salmon – romaine lettuce, arugula, cherry tomatoes, olives, vinaigrette, croutons/

Czas oczekiwania około 20 minut /The waiting time about 20 minutes

Dania z mięs /Beef dishes/

Placek Szefa Kuchni z gulaszem w ragù z kurek z kwaśną śmietaną – 38 zł
/Chef’s potato pancake with beef goulash in muschrooms ragù with sour cream/

Udo kaczki na pieczonych jabłkach, plastry ziemniaków w ziołach, sos żurawinowo – malinowy, tagliatelle warzywne – 44 zł
/Duck leg on baked apples, baked herb potato slices, cranberry & raspberry sauce, vegetable tagliatelle/

Pierś z kurczaka faszerowana mozarellą i suszonymi pomidorami w sosie miodowo-musztardowym, kopytka, szpinak na śmietanie – 40 zł
/ Chicken breast stuffed with mozzarella and dried tomatoes in honey mustard sauce, mashed potatoes dumplings , spinach on sour cream/

Golonka ‘po męsku’, placki ziemniaczane, kapusta zasmażana – 40 zł
/Ham hock, potato pancakes, fried cabbage/

Kotlet schabowy XXL tradycyjnie smażony na smalcu, plastry ziemniaków w ziołach, kapusta zasmażana – 40 zł
/XXL pork chop traditionally fried in lard, baked herb potato slices, fried cabbage/

Czas oczekiwania około 20 minut / The waiting time about 20 minutes

Dania z ryb /Fish dishes/


Sandacz /200g/ w sosie z grzybów leśnych, plastry ziemniaków w ziołach, tagliatelle warzywne – 55 zł
/Zander/200g/ in mushroom sauce, baked herb potato slices, vegetable tagliatelle/

Udon z krewetkami, sos Teriyaki, hoisin, marchewka, cukinia – 45 zł
/Udon with shrimp, Teriyaki sauce, hoisin, carrot, zucchini/

Czas oczekiwania około 20 minut /The waiting time about 20 minutes/

Pasty


Prosimy o wybór makaronu: tagiatella, penne, spaghetti

CARBONARA: boczek, cebula, czosnek, sos śmietanowy, parmezan, natka pietruszki – 26 zł
/bacon, onion, garlic, cream sauce, parmesan, parsley/

MAKARON Z GRZYBAMI: plastry polędwicy duszone w sosie grzybowym z winem, pomidorki cherry, natka pietruszki, parmezan – 29 zł
/Pasta with mushrooms, slices of tenderloin stewed in mushroom sauce with wine, cherry tomatoes, parsley, parmesan/

MAKARON AMATRICIANA: sos pomidorowy lekko pikantny, cebula, czosnek, boczek, natka pietruszki – 26 zł
/Mild spicy tomato sauce, onion, garlic, bacon, parsley/

MAKARON Z KURCZAKIEM: sos śmietanowy z tymiankiem, cebula, czosnek, suszone pomidory – 30 zł
/Pasta with chicken, cream sauce with thyme, onion, garlic, dried tomatoes/

MAKARON TRUFLOWY: sos śmietanowy z pastą truflową, plastry szynki parmeńskiej, pomidorki cherry, parmezan, natka pietruszki – 34 zł
/Truffles pasta, cream sauce with truffle paste, baked beef tenderloin, cherry tomatoes, parmesan, parsley/

Czas oczekiwania około 20 minut /The waiting time about 20 minutes/

Burgery /własnej produkcji/


BURGER FAN: wołowina 200 g, ser cheddar, sos BBQ, sałata, ogórek, bułka maślana  – 20 zł
/Beef 200g, cheddar, BBQ sauce, lettuce, cucumber, burger bun/

BURGER VIP: Wołowina 200g, karmelizowana cebula, jajko sadzone, cukinia, sos musztardowo-miodowy, bułka maślana – 22 zł
/Beef 200g, caramelized onion, fried egg, zucchini, honey mustard sauce, burger bun/

Czas oczekiwania około 20 minut /The waiting time about 20 minutes/

PIZZA POLSKA PODPŁOMYK /odpowiednik 35 cm średnicy/


PODPŁOMYK POLSKI: sos pomidorowy, mozzarella, plastry kiełbasy polskiej, czerwona fasola, cebula, koper – 30 zł
/tomato sauce, mozzarella, slices of Polish sausage, red bean, onion, fennel/

PODPŁOMYK WIEJSKI: sos pomidorowy, mozzarella, boczek, czerwona papryka, koper, kwaśna śmietana – 30 zł
/tomato sauce, mozzarella, bacon, red bell pepper, fennel, sour cream/

POPDPŁOMYK KLASYCZNY: sos pomidorowy, mozzarella, szynka polska, pieczarki, cebula, oregano – 30 zł
/tomato sauce, mozzarella, Polish ham, champignon mushrooms, onion, oregano/

PODPŁOMYK WŁOSKI: sos pomidorowy, mozzarella, szynka parmeńska, czarne oliwki, rukola, pomidorki cherry – 30 zł
/tomato sauce, mozzarella, parma ham, black olives, arugula, cherry tomatoes/

POPŁOMYK HISZPAŃSKI: sos pomidorowy, mozzarella, plastry kiełbasy chorizo, papryczka jalapeno, rukola – 30 zł
/tomato sauce, mozzarella, chorizo, jalepeño pepper, arugula/

PODPŁOMYK VEGE: sos pomidorowy, mozzarella, papryka trio, pieczarki, czerwona cebula, cukinia, oregano – 28 zł
/tomato sauce, mozzarella, pepper trio, champignon mushrooms, red onion, zucchini, oregano/

Czas oczekiwania około 20 minut /The waiting time about 20 minutes/

Menu dla najmłodszych /Menu for the youngest/

Rosołek z makaronem – 10 zł
/Chicken soup with the Grandma noodles/

Fileciki z kurczaka, frytki, ananas – 25 zł
/Chicken fillets, crisps, pineapple/

Podpłomyk junior : wybierz dodatki – 20 zł
/”Junior” flatbread – choose your toppings/

Antrykot z kurczaka, ziemniaki puree, marchewka z jabłkiem – 25 zł
/Chop the chicken, mashed potatoes, carrot and apple/

Naleśnik z nutellą i bananami – 12 zł
/Pancakes with nutella and bananas/

Naleśniki z serkiem wanilowym i owocami – 12 zł
/Pancakes with vanilla cream and fruit/

Czas oczekiwania około 20 minut /The waiting time about 20 minutes/

Kawy /Coffees/


Espresso /Espresso/ – 10 zł
Espresso doppio – 16 zł
Americano – 14 zł
Cappuccino – 14 zł
Latte macchiato – 14 zł
Mocha /The Mocha coffee/ – 14 zł
Kawa mrożona z lodami /Ice coffee with ice-cream/ – 17 zł
Czekolada włoska Eraclea /Italian chocolate/ – 15 zł

Każdy z rodzaju kaw możemy przygotować z kawy bezkofeinowej

Herbaty /Teas/


Herbata ALTHAUS – 9 zł
/chińska zielona, owoce leśne z truskawką, jaśminowa, early grey, english Breakfast , owoce cytrusowe z brzoskwinią/
/Chinese green, forest fruit with strawberry, jasmine, earl grey, English breakfast, citrus fruits with peach/

Soki /Juices/


Pomarańczowy, Jabłkowy, Grejpfrutowy, Czarna porzeczka, Ananas 0,25 l – 6 zł
/Orange, Apple, Grapefruit, Black – currant, Pineapple/
Pomarańczowy ze świeżych owoców 0,25 l /Fresh orange juice/ – 16 zł
Grejpfrutowy za świeżych owoców 0,25 l /Fresh grapefruit juice/  – 17 zł
Mix ze świeżych owoców pomarańcza + grejpfrut 0,25l /Fresh mix juice/ – 18 zł

Napoje /Beverages/


Coca-cola, Fanta, Sprite 0, 2 l – 6,50 zł
Woda mineralna (gazowana, niegazowana) – 0, 2 l – 6 zł
/The mineral fizzy water/ still water/
Herbaty mrożone (cytryna, brzoskwinia) – 0, 2 l – 6,50 zł
/Ice (lemon, peach) teas/
Napój energetyczny Burn / Redbull – 10 zł
/Energizer Burn, Red bull/

Piwa /Beers/


Książęce jasne pszeniczne z beczki 0,3l / 0,5 l – 9 zł / 11 zł
Książęce czerwony lager 0,5 l – 11 zł
Książęce ciemne łagodne 0,5 l – 11 zł
Książęce IPA 0,5 l – 11 zł
Książęce IRISH ALE 0,5 l – 11 zł
Pilsner Urquel 0,3 l – 11 zł
Kozel 0,5 l – 10 zł
LECH FREE 0,3 l – 7 zł

WÓDKI


GORZKA ŻOŁĄDKOWA 40g/0,5 l 8 zł / 70 zł
ŻUBRÓWKA 40g/0,5 l 8 zł / 70 zł
WYBOROWA 40g/0,5 l 10 zł / 80 zł
FINLANDIA 40g/0,5 l 12 zł / 90 zł
BACZEWSKI 40g/0,5 l 14 zł/100 zł
STUMBRAS 40g/0,5 l 14 zł/100 zł
JAGERMAISTER 40g/0,5 l 16 zł/110 zł

WHISKY


BALLANTINES 100g / 0,5 l 32 zł / 150 zł
J. WALKER RED 100g / 0,5 l 32 zł / 150 zł
JACK DANIELS 100g / 0,5 l 35 zł / 170 zł
JEAM BEAM 100 / 0,5 35 zł / 170 zł

DRINKI


APEROL SPRITZ – 23 zł
aperol, prosecco, woda gazowana

MOJITO – 23 zł
rum, cukier trzcinowy, limonka, mięta, woda gazowana

TEQUILA SUNRISE – 25 zł
Tequila, sok pomarańczowy, grenadina

LIPOWA – 25 zł
syrop z sosny, gin, prosecco

„KWAŚNA WÓDKA” – 25 zł
wódka, sok z cytryny, syrop cukrowy

„KWAŚNA” WHISKY – 25 zł
whisky, sok z cytryny, syrop cukrowy
* ulubiony drink szefowej

JESIENNY CYDR – 25 zł
grzany cydr, whisky, miód,

PIWO GRZANE – 15 zł

WINO GRZANE – 15 ZŁ